Badjas op vakantie: Snorkelen in de Middellandse Zee

Badjas op vakantie: Snorkelen in de Middellandse Zee

Het zou me niks verbazen als het gebied rond de Middellandse Zee voor Nederlanders de populairste vakantiebestemming is. Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland, Turkije… Wie z’n leven lang naast de grijze Noordzee woont, gaat vanzelf verlangen naar die prachtige blauwe Middellandse Zee, haha. Vandaar deze blog: Badjas op vakantie: Snorkelen in de Middellandse Zee.

Lekker de warmte opzoeken

Mensen zijn een beetje het tegenovergestelde van trekvogels: als zij vanuit Afrika naar ons land toe komen voor wat afkoeling, vertrekken wij juist met z’n allen naar het zuiden. Voor veel Nederlanders betekent de zomer even lekker niks doen en de zon opzoeken. Alleen zon is dan wel weer een beetje heftig, dus het is prettig om de Middellandse Zee in de buurt te hebben, waar je in kunt zwemmen als de warmte naar je hoofd begint te stijgen.

Ben je echt gek op zwemmen? Dan is het gaaf om op vakantie een keer te gaan snorkelen. Dit is eigenlijk een ‘light’ versie van duiken, waarvoor je niet per se een hele cursus hoeft te doen. Je kunt gewoon lekker aan de oppervlakte blijven en door je duikbril naar beneden kijken, terwijl je ademhaalt door je snorkel. Extra voordeel: je hoeft niet meteen een heel wetsuit aan.

Wat is er te zien?

Dus je drijft lekker op de Middellandse Zee en je kijkt door je bril naar beneden. Wat is er dan allemaal te zien? Behoorlijk veel! Er leeft en groeit van alles onder water, zoals wieren, koralen, vissen en andere planten en dieren. Zeker in de buurt van rotsstranden zul je een hoop flora en fauna tegenkomen. Wil je iets van dichterbij bekijken? Dan kun je ook met je snorkel wat dieper duiken. Zorg wel dat je daarna het water er weer uit blaast voordat je verder adem probeert te halen, haha.

Mocht je geïnteresseerd zijn in technologie of geschiedenis, dan is er in de zee ook meer dan genoeg te zien. Op heel veel plekken kun je namelijk wrakken van schepen of vliegtuigen vinden. Misschien wordt er wel een duik- of snorkelexcursie gehouden naar deze plekken! Toch gaaf als je tussen alle kleurrijke vissen opeens de resten van een onderzeeër tegenkomt!

Heerlijk eten

De zee en snorkelen is super leuk, maar ik moet eerlijk zijn: als ik naar het Middellandse Zeegebied ga, dan kom ik vooral voor het lekkere eten, haha (en het lekkere weer). Het maakt Niet zo veel uit waar je zit, overal kun je geweldig eten. Spaanse Paella, Italiaanse pasta en pizza, Griekse gyros, couscous, baklava... langs de hele kust is het eten goed! Zelfs als je dus niet zo van het zwemmen bent, of de vissen die bij je in de buurt leven liever niet ziet, kun je nog heerlijk genieten.

Maar ik laat me een beetje te veel meeslepen in dit vakantieverhaal, geloof ik. We zijn uiteindelijk een badjassenwinkel, geen reisbureau, haha. Dus laat ik nog even focussen op de badjassen die je mee kunt nemen als je een vakantie aan de Middellandse Zee in de planning hebt staan.

Welke badjas neem je mee?

Mijn eerste advies gaat eigenlijk altijd over het materiaal van de badjas. Daarmee kun je al een grove selectie maken. Als je gaat zwemmen, dan zou ik altijd een badjas van katoen aanbevelen. Badstofkatoen is dezelfde stof als waar handdoeken van gemaakt worden. Het is dus een ideale stof om te dragen als je net hebt gezwommen en het zoute water van je af hebt gespoeld.

Badstof is ook een stof die goed ademt. Hoewel ik niet zou aanraden om een badstof badjas de hele dag te dragen in de brandende zon (dat wordt wel erg warm) is het een prima kledingstuk om je huid even mee te beschermen van de zon, of om aan te trekken als je gewoon even iets meer bedekt wilt zijn.

Katoenen badjassen voor na het zwemmen
  1. Kimono wafel badjas zand
    nieuw
    Kimono wafel badjas zand
    € 49,95
  2. Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush®  - lichtroze
    Premium kwaliteit
    Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush® - lichtroze
    € 55,00
  3. Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush® - bordeauxrood
    Premium kwaliteit
    Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush® - bordeauxrood
    € 55,00
  4. Heren kimono marine Cawo – velours katoen
    Heren kimono marine Cawo – velours katoen
    € 139,90
  5. Cawo herenbadjas met capuchon - katoenen badjas - groen
    Cawo herenbadjas met capuchon - katoenen badjas - groen
    € 129,90
  6. Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    € 139,90

6 producten(en)

Mooie katoenen badjassen

Nu kun je natuurlijk gewoon een traditionele witte badjas meenemen en dat is prima, maar als je een badjas zoekt die een beetje bij de sfeer van je vakantie past, dan ben je bij Badjasparadijs op de juiste plek. Wij hebben katoenen badjassen in allerlei kleuren en verschillende modellen en patronen. Zoek je een badjas met een rustige uitstraling, of wil je juist lekker opvallen? Dat kan bij ons allemaal.

Voor een opvallende badjas van katoen kun je bijvoorbeeld het merk Funky Badjas opzoeken. Voor dames hebben zij een badjas met grote, cartoony bloemen die me altijd een beetje doen denken aan de lucht in de tekenfilm Spongebob Squarepants. Past prima bij de zee dus, haha. Ook heren kunnen bij dit merk terecht, voor bijvoorbeeld de King badjas of de Champ badjas. Natuurlijk hebben we ook rustigere modellen in huis, die je na je vakantie ook nog prima naar de sauna kunt dragen.

Katoenen badjas mee op vakantie

Het meenemen van een katoenen badjas heeft veel voordelen. Je kunt hem dragen als ochtendjas , of ’s avonds als je al gedoucht hebt maar nog niet naar bed wilt. Je kunt hem meenemen naar het strand om je huid even tegen de zon te beschermen. Je kunt hem aantrekken als je je iets te laat hebt afgespoeld en meteen de auto in wilt… Er zijn zo veel badjasmomentjes op vakantie!

Is er ook een nadeel? Een katoenen badjas neemt redelijk wat ruimte in je koffer in. Zorg er dus voor dat je goed plant, haha. Het is het zeker waard!

Groetjes!

SAS