Badjas op vakantie: Stedentrip

Badjas op vakantie: Stedentrip

Vandaag gaat het weer verder met onze badjassenvakantie. De vorige stop was de Finse saunacultuur, deze keer hebben we het over badjas op vakantie: Stedentrip. Waar gaan we naartoe? Wie weet? London is gaaf, Wenen is prachtig, Barcelona is lekker warm… We nemen de badjas mee en kijken wel waar we uitkomen, haha.

Houd jij van stedentrips?

Vroeger ben ik vaak op vakanties geweest die meer in de natuur waren. Wandelen, zwemmen, mooie uitzichten… dat is allemaal heel leuk, maar het levendige van een grote stad vind ik ook wel gaaf. Met één avond wandelen door Berlijn zie je volgens mij meer gebeuren dan in een hele week wandelen in het bos, haha. Natuurlijk is het maar net iets waar je van moet houden. Ik kan me voorstellen dat de rust van de natuur voor veel mensen juist de perfecte vakantie is.

Een voordeel van stedentrips (in mijn ogen) is dat niemand verwacht dat je gaat kamperen, haha. Begrijp me niet verkeerd, kamperen kan best leuk zijn hoor – zeker als je een beetje goede spullen hebt. Maar ik hou ook wel echt van de luxe van een B&B, een hotel of een appartement. Lekker ’s avonds uit eten en daarna genieten van een zacht bed in een chique kamer. Ja, daar ga ik wel goed op, haha.

Fleece badjassen voor op reis
  1. Damesbadjas sterren en maan - fleece - 2 kleuren
    Damesbadjas sterren en maan - fleece - 2 kleuren
    € 35,95
  2. Damesbadjas teddy fleece zand met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas teddy fleece zand met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  3. Pastunette kinderbadjas teddy fleece - lichtbruin
    Pastunette kinderbadjas teddy fleece - lichtbruin
    € 39,99
  4. Damesbadjas fleece azuurblauw met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas fleece azuurblauw met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  5. Damesbadjas fleece vanilla met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas fleece vanilla met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  6. Champagne damesbadjas tufted fleece – capuchon
    Champagne damesbadjas tufted fleece – capuchon
    € 69,90

6 producten(en)

Naar welke stad gaan we?

Een stedentrip kan natuurlijk van alles betekenen en het ligt er maar net aan waar je heen gaat, wat je kunt doen. Ik denk dat shoppen en sightseeing altijd wel onderdeel van de reis is. In de meeste grote steden kun je ook heel lekker eten. Mocht het plaatselijke eten niet zo geniaal zijn (looking at you, England), dan zijn er altijd genoeg Italiaanse restaurants te vinden, haha. En als je houdt van uitgaan, dan kun je eigenlijk ook overal wel terecht.

Steden hebben wel vaak een heel eigen vibe, waardoor je je ergens sneller thuis voelt, of juist niet. In Berlijn merk je dat er super veel subculturen bestaan en natuurlijk zie je overal de geschiedenis van de stad duidelijk. London komt op mij altijd heel statig over. Wel mooi, maar niet zo verwelkomend? Misschien ligt het aan mij. Parijs heeft dat veel meer, maar is ook wel weer extreem toeristisch hier en daar. Milaan, Madrid, Athene, Dublin… elke stad heeft zijn eigen sfeer en eigen voor- en nadelen. Heb jij al een favoriet, of ontdek je juist graag steeds nieuwe plekken?

Badjas mee op een stedentrip

Grote steden slapen nooit. Zelfs midden in de nacht is er vaak nog een hoop te doen. Je hebt daardoor redelijk veel vrijheid om je eigen ritme te kiezen. Voor mij betekent dat meestal laat naar bed en lekker rustig wakker worden. Dat wakker worden doe ik natuurlijk het liefst in een comfortabele ochtendjas . Welke ochtendjas ik precies meeneem, dat ligt vooral aan de weersvoorspelling en hoeveel ruimte ik nog over heb in mijn koffer!

Een katoenen badjas is super handig, omdat hij eigenlijk overal voor gebruikt kan worden. Je kunt een badjas van badstof prima dragen als ochtendjas, maar ook na het douchen is hij handig. Het nadeel: je kunt hem niet zo klein opvouwen. Een badstof badjas zal dus altijd veel ruimte innemen in je koffer of tas. Wil je licht reizen? Dan kun je dus beter een andere badjas kiezen.

Stijlvolle satijnen badjassen
  1. Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    € 46,50
  2. satijnen kimono vogel
    Satijnen kimono vogels
    Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 42,95
  3. satijnen kamerjas vlinders - kimono extra lang
    Satijnen kamerjas lang - vlinders
    € 44,95
  4. Satijnen kamerjas pantermotief
    Satijnen kamerjas pantermotief - heren
    € 44,95
  5. Satijnen kimono pantermotief
    Satijnen kimono pantermotief - dames
    € 32,95
  6. Kimono satijn – 5 kleuren
    Kimono satijn – 5 kleuren
    € 32,95

6 producten(en)

Materialen van ochtendjassen

Fleece is ook een populaire stof voor badjassen. Hoewel fleece pluizig is en daardoor heel dik lijkt, zit er veel lucht in. Je kunt het dus gemakkelijker in je tas proppen dan katoen. Over kreuken hoef je je bij een fleece badjas geen zorgen te maken. Maar fleece heeft wel weer een nadeel: het is heel warm. Dat is geweldig als je het hoge noorden in trekt (of de hoge bergen in gaat), maar als je in Valencia, Marseille, Napels of Athene aan de Middellandse Zee zit, dan is fleece waarschijnlijk niet ideaal.

Een laatste materiaal dat je in onze webshop altijd wel tegenkomt, is satijn. Voordelen van satijn: het is een hele dunne stof, waardoor een satijnen badjas weinig ruimte in je koffer inneemt, weinig weegt (ook handig voor het vervoeren) en ook een stuk luchtiger zit dan fleece en katoen. Daarnaast ziet het er gewoon heel mooi uit, doordat satijn een elegante glans heeft. Heeft deze stof ook nadelen? Voor een stedentrip denk ik het eigenlijk niet!

De mooiste satijnen badjassen

Misschien wel het grootste voordeel aan onze satijnen badjassen is dat ze in hele mooie patronen te krijgen zijn. We hebben bijvoorbeeld een aantal korte satijnen kimono’s voor dames. Die zien er sexy uit en zijn perfect als je met je partner eropuit gaat. Wil je een badjas die net wat meer bedekt? Dan zijn onze lange kimono’s en kamerjassen de beste optie. Voor dames hebben we een prachtige lichtblauwe kimono met een print van kraanvogels. Als koele kleuren jou goed staan, dan is dit de ideale badjas.

Ben je meer een type voor warme kleuren? Dan is de baksteenrode kimono met print van witte tijgers juist een goede keuze. Deze elegante badjas is trouwens ook te krijgen als model voor mannen. Zo hoeft je partner niet jaloers te zijn op je mooie ochtendjas, haha. Heren kunnen ook nog kiezen voor een satijnen ochtendjas met panterprint. Daarmee val je zeker op!

Groetjes!

SAS