Badjassen voor bad guys

Badjassen voor bad guys

Ik noemde laatst in een blog dat de faux-fur badjas van Pastunette me soms Disney-villain vibes gaf (vooral omdat de bad guys in Disney films er altijd zo fabulous uitzien!) en toen kreeg ik zin om daar een hele blog over te schrijven, haha. Dus vandaag: badjassen voor bad guys. Laten we eens kijken wat beroemde slechterikken zouden dragen!

Ursula

Ik begin met Ursula, uit de Kleine Zeemeermin, gewoon omdat ze een icoon is, haha. Ariël wordt altijd als super mooi gezien, maar Ursula heeft ook serieus stijl! In de originele tekenfilm draagt ze een soort zwarte, strapless jurk die overgaat in haar octopus-achtige tentakels. Nu hebben we geen strapless badjassen (dat klinkt ook een beetje onhandig), maar we hebben wel fancy zwarte badjassen die vast goed bij Ursula passen.

Een optie waar ik bijvoorbeeld aan denk is de korte, zwarte kimono van Satin Luxury . Door de glanzende stof heeft deze badjas zeker een fancy uitstraling en omdat hij kort is, ziet hij er toch een beetje sexy uit, ook al is hij niet strapless, haha. De zwarte damesbadjas van Charlie Choe kan ook heel mooi zijn. Die glanst en sluit mooi aan op je lichaam, waardoor de badjas een beetje dezelfde galajurk-vibe heeft als Ursula’s outfit.

Zwarte badjassen
  1. Tiener badjas zwart - station – fleece
    Tiener badjas zwart - station – fleece
    € 29,95
  2. Zwarte badjas voorzien van kroon borduring - korte damesbadjas fleece
    Zwarte badjas voorzien van kroon borduring - korte damesbadjas fleece
    € 65,90
  3. Damesbadjas ruit zwart wit - fleece
    Damesbadjas ruit zwart wit - fleece
    € 59,99
  4. Damesbadjas fleece lichtblauw met capuchon - Charlie Choe
    Lekker warm
    Damesbadjas fleece lichtblauw met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  5. Zwarte kinderbadjas spelcomputer - fleece
    Zwarte kinderbadjas spelcomputer - fleece
    € 29,95
  6. Charlie Choe badjas kind met rits - zwart/donkergrijs
    topper
    Charlie Choe badjas kind met rits - zwart/donkergrijs
    Normale prijs € 39,99 Speciale prijs € 35,00

6 producten(en)

Jafar

We blijven nog even bij Disney hangen, want Jafar vind ik ook echt een mode-icoon! Mocht je even kwijt zijn wie dat ook alweer is: het is de bad guy uit Aladdin. Lange, dunne man met gigantische schouderstukken in zijn rood-zwarte gewaad. En natuurlijk een enorme tulband, dus ik denk dat we sowieso een (donkerrode?) badjas met capuchon moeten zoeken voor deze look.

Mijn oog valt weer op een badjas van Satin Luxury, want de donkerrode kamerjas met witte tijgers heeft wel een goede uitstraling. Jasmine heeft een tijger, toch? Maar hij is net niet helemaal wat ik zoek voor deze look. Misschien dat de bordeauxrode herenbadjas met streepdesign van Pastunette beter past! Die heeft zelfs een donkerblauwe kraag. Zwart was nog beter geweest, maar op sommige plaatjes draagt Jafar ook donkerblauw, dus ik vind hem geschikt.

Cruella de Vil

Om Cruella komen we natuurlijk niet heen, als het gaat om bad guys met een goed gevoel voor mode. Zij is letterlijk modeontwerper, dat is exact het probleem dat de 101 Dalmatiërs met haar hebben, haha. En door haar verhaal weten we ook dat ze gek is op bont. Nu is de faux-fur badjas hier waarschijnlijk de meest logische keuze, maar die is wel felrood. We hebben ook nog een aantal badjassen die super pluizig zijn en er meer uitzien als de vacht van een dier.

Vooral luipaardprint is ontzettend populair. We hebben badjassen van katoen, satijn en fleece met witte en gele panterstippen erop. Ik denk dat de grijze panter badjas van Badrock het beste bij Cruella past, omdat het zwart-witte daarvan ook nog wat wegheeft van de vacht van een dalmatiër. Deze superlange fleece badjas ziet er ook meteen heel modieus uit, dus hij is echt perfect.

Stijlvolle badjassen van Satin Luxury
  1. Satijnen kamerjas pantermotief
    Satijnen kamerjas pantermotief - heren
    € 44,95
  2. Satijnen kimono pantermotief
    Satijnen kimono pantermotief - dames
    € 32,95
  3. Kimono satijn – 5 kleuren
    Kimono satijn – 5 kleuren
    € 32,95
  4. Satijnen kimono dames – licht roze
    Satijnen kimono dames – licht roze
    € 32,95
  5. Satijnen kimono dames – champagne kleur
    Satijnen kimono dames – champagne kleur
    € 32,95
  6. Satijnen badjas kimono met borduring
    Satijnen badjas kimono met borduring
    € 39,90

6 producten(en)

Joker

Natuurlijk is Disney niet de enige met geniaal ontworpen bad guys, dus ik duik even de wereld van de superhelden in. Batman heeft namelijk ook een paar vijanden die een hele duidelijke eigen stijl hebben. Neem bijvoorbeeld Joker. Ik denk dat iedereen die ook maar iets van superhelden af weet de kleuren paars en felgroen met dit personage verbindt!

Nu hebben we niet direct een paars met groene badjas, maar wat we wel hebben zijn losse ceinturen. Daar zit een hele mooie kleur paars tussen. Wat je dus zou kunnen doen als je voor een Joker-look wilt gaan, is een felgroene badjas kopen en daar een paars ceintuur bij nemen. Ja, ik geef toe: andersom zou net wat beter zijn, maar dit komt al best dichtbij, haha.

Poison Ivy

Over superhelden met groene badjassen gesproken: Poison Ivy is ook een gaaf karakter om een badjas bij te zoeken! Er zijn superveel verschillende versies van haar ontwerp, dus het is lastig om er één te kiezen die ‘klopt’, maar ze heeft in ieder geval altijd een plantenthema, met groene kleding (of een groene huid) en rood haar. Dat zijn dus de kleuren waar ik naar op zoek ga!

Groene badjassen zijn niet zo populair als bijvoorbeeld witte of blauwe, dus het is wat lastiger om een perfecte te vinden. Daarnaast wordt groen vaak ook gebruikt als een wat neutralere, aardse kleur en dan gaat het vooral om olijfgroen. We hebben echter wel een damesbadjas met rits die limegroen is. Ik denk dat ik die dan voor Poison Ivy uitkies. Zo’n knallende kleur past wel bij haar!

Badjassen in allerlei tinten groen!
  1. Groene badjas met zigzag - fleece
    Groene badjas met zigzag - fleece
    € 38,50
  2. Groene damesbadjas met knopen
    Groene damesbadjas met knopen
    € 39,50
  3. D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
    D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
    Normale prijs € 149,95 Speciale prijs € 99,90
  4. D-Robe badjas met capuchon - panter - groen
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter - groen
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  5. D-Robe badjas met capuchon - panter
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  6. D-Robe badjas met capuchon - army
    D-Robe badjas met capuchon - army
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90

6 producten(en)

Him

Ik heb nog ruimte voor één bad guy, dus ik Google ‘villain’ en krijg een plaatje van Him, de duivelsachtige tegenstander van de Power Puff Girls. Als we het toch over een fashionista hebben! Him is een duivel (ofzo?) en is dus rood, met grote, kreeftachtige klauwen, een bijzonder kort jurkje (?) en hele hoge, zwarte laarzen. We zijn dus op zoek naar iets dat er sexy uitziet en rood is.

Ik denk dat ik toch weer terugkom bij Satin Luxury… Want de korte satijnen kimono met ruffles in het rood past eigenlijk echt perfect. Om de Him-outfit helemaal af te maken, zou je er eigenlijk een zwarte ceintuur bij moeten dragen. De ruffles aan de onderkant van de badjas doen denken aan het pluche dat aan de outfit van Him zit. Volgens mij is deze perfect!

Groetjes!

SAS