Damesbadjassen zo elegant, die kun je buiten dragen!

Damesbadjassen zo elegant, die kun je buiten dragen!

Badjassen zitten ontzettend lekker en ik vind het vaak dan ook jammer dat ik ze eigenlijk alleen binnenshuis kan dragen. Zeker fleece badjassen, die niet echt geschikt zijn voor de sauna, zijn echt huis-kleding. Maar is dat per se zo? Deze damesbadjassen zijn zo elegant, die kun je ook buiten dragen!

Andere sluiting, andere kraag

Ik heb eens door ons assortiment van damesbadjassen gescrold en gezocht naar badjassen waarvan ik het niet zo gek zou vinden als iemand die gewoon als tussenjas of winterjas zou dragen. Daarvan hebben we er best veel! Wat me opvalt is dat de meeste van mijn keuzes er net even anders uitzien dan de typische badjas . Ze hebben bijvoorbeeld niet allemaal een ceintuur als sluiting en ook geen sjaalkraag of kimonokraag.

Wat voor badjassen heb ik dan wel uitgekozen? Nou, er zijn genoeg badjassen die juist leuk zijn omdat ze er net even anders dan anders uitzien. We hebben bijvoorbeeld een paar hele gave badjassen die dichtgaan met een knoopsluiting of een rits, in plaats van een ceintuur. Hierdoor lijken ze meteen al meer op buitenjassen. Ook een opstaande kraag of een capuchon kan helpen om de badjas wat meer outdoorsy te maken.

Donkerblauwe badjas met knopen

Om maar meteen te laten zien wat ik bedoel, heb ik twee blauwe badjassen met knoopsluiting gevonden die hier perfect bij passen. De eerste is een prachtige denimblauwe badjas van het kwaliteitsmerk Pastunette . Deze badjas heeft een A-lijn ontwerp en een omgeslagen kraag die lekker warm om je nek zit. De mouwen zijn wat smaller dan bij veel andere badjassen. Ook hierdoor ziet deze badjas er meer uit als buitenkleding.

De andere blauwe badjas met knopen heeft behalve de knoopsluiting ook een ceintuur waarmee je je figuur kunt accentueren. Dit betekent niet meteen dat de badjas ongeschikt is om naar buiten te dragen. Veel trenchcoats hebben immers ook een ceintuur of riem! Wat ik leuk vind aan deze badjas, is dat hij een subtiel patroon heeft waardoor de stof gewatteerd lijkt. En dat is natuurlijk weer heel erg een ding voor buitenkleding.

Speelse badjassen van Rebelle
  1. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    € 49,99
  2. Dames badjas poezen
    45% korting
    Dames badjas poezen
    Normale prijs € 44,99 Speciale prijs € 25,00
  3. Capuchon kinderbadjas teckels
    Capuchon kinderbadjas teckels - kinderbadjas rits
    € 39,99
  4. Dames badjas zwart wit motief
    TIP
    Dames badjas zwart wit motief
    Normale prijs € 49,99 Speciale prijs € 39,99

Damesbadjas met lettermotief

Donkerblauw is ook een kleur die je veel tegenkomt in buitenkleding, waardoor een blauwe badjas als winterjas niet zo snel op zal vallen. Vind je het juist wel leuk om een beetje in het oog te springen? Dan is misschien de badjas met lettermotief van het hippe merk Rebelle iets voor jou. Dit is een witte badjas met ritssluiting , die versierd is met willekeurige zwarte letters. De letters spellen niet per se woorden, maar het is natuurlijk altijd leuk om te kijken wat je er zelf in ziet!

Doordat deze badjas een ritssluiting heeft en elastische boorden bij de mouwen, vind ik hem er altijd meer uitzien als een groot en warm vest, dan als een typische badjas. Natuurlijk is deze badjas alsnog super geschikt als ochtendjas , maar ik denk dat je hem ook prima kunt dragen als lekker speelse tussenjas!

Badrock damesbadjassen met rits
  1. Badjas zwart met ritssluiting
    Badjas zwart met ritssluiting - panter details
    € 49,95
  2. Rits badjas panterprint
    Favoriet
    Rits badjas panterprint
    € 49,95

Zwarte panter badjas

Een andere gave damesbadjas met rits die we in ons assortiment hebben, is de zwarte badjas met panterprint details van ons huismerk Badrock . Deze badjas is ook gemaakt van fleece en heeft daardoor een mooie glans. De badjas zelf is zwart, maar de ceintuur, boorden en zakken hebben een panterprint, waardoor ze lekker opvallen. Dit geeft de badjas meteen een stoere look.

Ik bedenk me nu trouwens wel: deze badjassen met rits zijn niet ideaal voor elke situatie buiten. De rits loopt helemaal door tot onderaan, waardoor je niet super veel bewegingsvrijheid hebt. Mocht je een badjas buiten willen dragen, maar ook willen fietsen, bijvoorbeeld, dan kun je beter een badjas met ceintuur of knopen nemen, die je aan de onderkant open kunt laten vallen.

Fluffy badjassen
  1. Dames badjas fake fur rood
    TIP!
    Dames badjas fake fur rood
    Normale prijs € 69,99 Speciale prijs € 59,99
  2. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    € 49,99
  3. Rebelle kinderbadjas fleece fluffy - geel
    Rebelle kinderbadjas fleece fluffy - geel
    € 39,99
  4. Kinderbadjas panter - fleece
    Kado TIP!
    Kinderbadjas panter - fleece
    € 29,95
  5. Damesbadjas panterprint - fleece
    Damesbadjas panterprint - fleece
    € 49,95
  6. Draagbare deken met capuchon & mouwen - kind - Cats & Dog
    Draagbare deken met capuchon & mouwen - kind - Cats & Dog
    € 30,00

6 producten(en)

Gele fluffy badjas

Het zijn echt niet alleen badjassen met een knoopsluiting of rits die je naar buiten zou kunnen dragen. Een klassieke badjas met sjaalkraag en ceintuur lijkt nog steeds best veel op sommige modellen winterjassen. Ik kan me de gele fluffy badjas bijvoorbeeld goed voorstellen als mooie winterjas voor dames die gek zijn op kleurrijke outfits!

Ik zie de laatste tijd weer best veel dikke nep-bontjassen op straat en ik denk dat dat er nog wel meer worden als het kouder wordt. Zo’n dikke badjas van fleece gaat er dus helemaal niet zo gek uitzien, is mijn voorspelling, haha. Nee, maar oprecht, als je het leuk vindt om lekker kleurrijk en fluffy gekleed te zijn, dan denk ik dat je prima naar buiten kunt in deze dikke, pluizige badjas!

Pied de poule badjassen
  1. Rebelle damesbadjas pied de poule – zacht fleece
    Rebelle damesbadjas pied de poule – zacht fleece
    € 59,90

Pied de poule badjas

Nog ééntje dan, om het af te leren: we hebben een hele mooie ‘pied de poule’ badjas in huis. Dit patroon wordt ook wel hanenvoet genoemd en vertaalt dan ook letterlijk naar ‘voet van de kip’. Het is een lekker opvallend patroon dat er eigenlijk altijd wel luxueus uitziet. Door het sterke zwart-wit contrast springt dit patroon altijd in het oog. Zwart en wit zijn ook kleuren die eigenlijk nooit uit de mode gaan, dus daarmee zit je meteen goed!

We hebben dus best wat badjassen in huis die volgens mij ook prima geschikt zijn om deze winter naar buiten te dragen. Natuurlijk is het ook prima om je mooie ochtendjas juist alleen binnen te gebruiken. Dan heb je na een lange, koude dag een superzachte badjas om je in terug te trekken. Dit maakt hem extra exclusief en ontspannend.

Groetjes!

SAS