De hele dag in bed liggen, is dat oké?

 bed liggen badjas

Ik denk dat iedereen wel eens een dag heeft, waarop je wakker wordt en denkt “ugh, kan ik vandaag gewoon overslaan?” Misschien is de vorige nacht iets te laat geworden, heb je het druk met je werk of studie, of voel je je gewoon niet zo lekker. Ik heb dat soort dagen in ieder geval wel en daarom vroeg ik me af: is het oké om een hele dag in bed te liggen?

Lekker relaxen met een fleece badjas
  1. Damesbadjas sterren en maan - fleece - 2 kleuren
    Damesbadjas sterren en maan - fleece - 2 kleuren
    € 35,95
  2. Damesbadjas teddy fleece zand met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas teddy fleece zand met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  3. Pastunette kinderbadjas teddy fleece - lichtbruin
    Pastunette kinderbadjas teddy fleece - lichtbruin
    € 39,99
  4. Damesbadjas fleece azuurblauw met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas fleece azuurblauw met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  5. Damesbadjas fleece vanilla met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas fleece vanilla met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99
  6. Champagne damesbadjas tufted fleece – capuchon
    Champagne damesbadjas tufted fleece – capuchon
    € 69,90

6 producten(en)

Is in bed blijven ongezond?

Heel vaak schrijf ik mijn blogs vooral met mijn eigen ervaring en natuurlijk onze catalogus als bron, maar het leek me voor deze blog wel handig om wat extra onderzoek te doen. Als je de vraag of het goed of slecht is om in bed te blijven op Google opzoekt, dan krijg je direct allerlei enge artikelen die waarschuwen voor de fysieke en mentale gevolgen van lang in bed blijven liggen. Je zou er hoofdpijn van krijgen, stress, depressie, zwakkere spieren en doorligplekken. Toen ik dat las werd ik wel even zenuwachtig, want ik hou wel van uitslapen!

Gelukkig werd het me vrij snel duidelijk dat het hier niet gaat om een dagje rustig aan doen en een beetje loungen, maar meer om een experiment dat NASA heeft gedaan, waarbij een proefpersoon wekenlang in dezelfde houding moest blijven liggen. Dat levert vast nuttige informatie op als je naar Mars wilt, maar het is niet per se belangrijk om te weten als je gewoon een keer een luie dag wilt hebben. Natuurlijk beweeg je minder dan normaal, als je een hele dag op bed ligt te appen of filmpjes kijkt, maar doorligplekken zul je er niet van krijgen.

Ik kan zo gauw geen negatieve gevolgen vinden van het doorbrengen van één dag op bed. Waarschijnlijk zul je ook niet zo snel echt de hele dag op bed liggen, want iedereen moet wel eens naar de wc, of iets te drinken of eten pakken. Je bent dan toch een beetje heen en weer aan het lopen. Volgens mij kan een dagje op bed dus helemaal geen kwaad. En natuurlijk kun je voor die tripjes naar de badkamer en de keuken een lekkere, zachte  ochtendjas aantrekken, zodat je ook daar warm en comfortabel blijft!

 

Lichtgewicht badjassen van wafelkatoen
  1. Kimono wafel badjas zand
    nieuw
    Kimono wafel badjas zand
    € 49,95
  2. Kimono wafel badjas olijfgroen
    nieuw
    Kimono wafel badjas olijfgroen
    € 49,95
  3. Dunne katoenen damesbadjas geel
    Dunne katoenen damesbadjas geel
    € 49,99
  4. Kimono wafel badjas antraciet
    Kimono wafel badjas antraciet
    € 49,95
  5. Kobaltblauwe badjas pique
    Kobaltblauwe badjas pique
    € 49,95
  6. marineblauwe badjas pique
    Marineblauwe badjas pique
    € 49,95

Een pauze is geen probleem

Als het gaat om luie dagen op bed of op de bank is dat typisch zo’n geval van: doe het met mate. Als je in een stressvolle periode zit, een drukke week hebt gehad of gewoon een baaldag hebt, kan het best prettig zijn om een hele dag helemaal niets te doen. Zeker als je jezelf daar van tevoren op instelt, zodat je ook niet het gevoel hebt dat je iets hoeft te doen, kun je op deze manier echt opladen. Een dag in bed is op dat moment net zoiets als een dagje naar de sauna.

Merk je nu dat je bijna elke dag het gevoel hebt dat je liever niet uit bed wilt komen? Dan kan dat wel de indicatie van een probleem zijn. Zelf ben ik natuurlijk geen psycholoog, dus ik ga hier ook zeker niet al te diep op in, maar van wat ik zou gauw kan vinden hebben mensen met klachten als depressie, angststoornissen en burn-outs vaak de behoefte om op bed te blijven. Op die momenten is het vaak juist beter om jezelf wel te dwingen om in beweging te komen en een rondje te lopen of een stukje te fietsen.

Zelf heb ik in de loop van de jaren wel gemerkt en om me heen gezien dat een pauze vooral prettig is als er iets duidelijks ná komt. Vakantie is leuk, maar zonder werk zitten niet, om het maar zo te zeggen. Datzelfde geldt voor dagen rondlopen in je badjas , of op bed blijven liggen. Het is heerlijk om in een drukke periode een dagje voor jezelf te nemen en lekker helemaal niets te doen, maar het is een beetje uitzichtloos als je niet precies weet wanneer je wel weer iets te doen hebt.

 

Katoenen badjassen om in uit te rusten
  1. Kimono wafel badjas zand
    nieuw
    Kimono wafel badjas zand
    € 49,95
  2. Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush®  - lichtroze
    Premium kwaliteit
    Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush® - lichtroze
    € 55,00
  3. Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush® - bordeauxrood
    Premium kwaliteit
    Luxe badjas katoen - saunabadjas - Coreplush® - bordeauxrood
    € 55,00
  4. Heren kimono marine Cawo – velours katoen
    Heren kimono marine Cawo – velours katoen
    € 139,90
  5. Cawo herenbadjas met capuchon - katoenen badjas - groen
    Cawo herenbadjas met capuchon - katoenen badjas - groen
    € 129,90
  6. Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    € 139,90

Uitrusten in stijl

Oké, dit was allemaal heel technisch en bijna medisch, dus het is tijd om een klein beetje lucht in de zaak te brengen, haha. Heb jij binnenkort een vrije dag en weet je nu al dat je die dag helemaal niets gaat doen? Dan is het natuurlijk heerlijk om die dag door te brengen in een nieuwe, comfortabele badjas die helemaal bij je past. Zelf zou ik kiezen voor een badjas van fleece , omdat die warmer en zachter zijn dan katoen. Als je een douche wilt nemen en daarna in je badjas rond wil hangen, is een  badjas van katoen juist een betere keuze.

De ideale badjas voor een dagje niets doen, kan ik niet voor je bepalen. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Zelf vind ik het prettig om een korte fleece badjas te dragen met een pyjamabroek eronder, omdat ik zo het comfort van de badjas hebt en tegelijkertijd goed kan bewegen. Veel andere mensen houden juist meer van lange badjassen , omdat die meer bedekken en warmer zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk  badjassen in allerlei verschillende modellen en kleuren, wat natuurlijk ook heel belangrijk is. Misschien is het ‘onvolwassen’ van me, maar ik loop graag rond in mijn lievelingskleur!

Ik denk dat de conclusie van deze blog wel duidelijk is: het is prima (en zelfs gezond) om af en toe eens een dagje helemaal niets te doen en je nergens druk over te maken, maar zorg dat je het niet te lang achter elkaar doet.

Groetjes!

SAS