De kleur van de zee

kleur zee

Badjassen  hebben vaak een kleur of een thema dat een beetje aansluit op de zee. Dat is wel logisch, want een badjas heeft vaak te maken met water en welk water is er nu mooier dan dat van de zee of de oceaan? Vandaag dus een blik op badjassen met de kleuren van de zee.

Badjas aquablauw

  1. badjas aquablauw badrock
    Badjas aquablauw
    € 57,95

Zoveel blauwe badjassen!

Als je denkt aan de zee, dan is blauw waarschijnlijk de eerste kleur die bij je opkomt. Iedereen die wel eens aan de middellandse zee is geweest kent bijvoorbeeld wel de prachtige azuurblauwe kleur van het water daar.  Blauwe badjassen hebben we bij Badjasparadijs in overvloed. Het is een van de populairste badjaskleuren, dus er is veel keuze.

Sommige van onze badjassen, zoals de korte damesbadjas met rits en de katoenen kinderbadjas van Badrock zijn te koop in de kleur ‘aqua blauw’, dus die zijn zelfs vernoemd naar het water. Maar blauw zul je in heel veel variaties tegenkomen in ons assortiment, van heel donker marineblauw (ook vernoemd naar water!) tot superlicht mintblauw (dat is geen water, haha).

Kinderbadjas krab

  1. Kinderbadjas krab
    Kinderbadjas krab
    € 25,50

Badjassen die echt aan de zee doen denken

Als je echt op zoek bent naar een  badjas die doet denken aan de zee, dan kun je vooral bij de  kinderbadjassen gemakkelijk slagen. Voor kinderen zijn er een heleboel badjassen die patroontje of print hebben die met de zee te maken heeft. Zo is er een kinderbadjas met haaien erop en een met krabben. Vissen in het algemeen kom je ook veel tegen.

Voor dames hebben we ook nog de blauw Aegean apparel badjas. Die heeft geen plaatjes van zeedieren, maar wel van slippers – en slippers draag je meestal toch op het strand. Een badjas die ik ook bij de zee vind passen, is de aquablauwe  badjas met capuchon en witte bies. Door de combinatie van wit en lichtblauw doet die badjas me aan de golven denken.

Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas

  1. Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
    Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
    € 59,95

Is de zee wel blauw?

Blauw is de kleur van de zee, maar is dat eigenlijk wel zo? Als je kijkt naar warme zeeën, dan klopt het wel, maar in mijn herinnering is de Noordzee eerder grijs of soms zelfs groenachtig. Sinds kort hebben we een paar nieuwe badjassen van  Badrock in huis: de hamam-lijn. Die drie badjassen hebben in mijn ogen echte zee-kleuren.

De blauwe hamam-badjas doet natuurlijk denken aan de Middellandse Zee of zelfs de Caribische Zee. De grijze en groene  hamam-badjassen vind ik persoonlijk goed passen bij de Noordzee, of misschien bij grotere meren waar je goed in kunt zwemmen. Aan de andere kant, misschien herinner ik me de Noordzee vooral bij slecht weer, want die kan ook mooi blauw zijn.

Luxe Cawo damesbadjas strepen

  1. Luxe Cawo damesbadjas strepen
    Cadeau TIP!
    Luxe Cawo damesbadjas strepen
    Normale prijs € 149,99 Speciale prijs € 99,90

Zeeschuim

Een deel van de zee dat sowieso niet blauw is, is het schuim dat op de golven ligt. Dat is namelijk eerder wit of gebroken wit. Als je een badjas zoekt die past bij de zee, hoef je dus niet alleen tussen de blauwe badjassen te kijken, maar zijn de witte badjassen ook een goede optie. Ik denk bijvoorbeeld dat de gestreepte  damesbadjas van  Cawö een goede optie is.

Deze badjas heeft een witte achtergrond met strepen in verschillende kleuren blauw en groenblauw. Ik denk dat je daarmee de kleuren van de zee redelijk te pakken hebt. Cawö is sowieso een goed merk om te bekijken als je een zee-thema zoekt. Ze maken wel meer badjassen met witte en blauwe strepen, zoals de wit-marineblauw gestreepte badjas.

Turquoise damesbadjas met rits - Cawö

Badjas mee naar het strand

Een badjas met een zee-thema is natuurlijk leuk om thuis te dragen, maar ze zijn ook geweldig om mee te nemen naar het strand. Een badjas aan het strand is handig om je snel mee af te drogen, of om je rug en schouders te bedekken als de zon te fel aan het worden is. Echter, niet iedere badjas is geschikt om mee te nemen naar het strand.

Het belangrijkste is dat je een  badjas van katoen neemt. Kies je voor fleece, dan ga je het snel heel warm krijgen en droog je ook niet goed op. Katoen is heel absorberend (vooral badstof) en werkt dus echt als een handdoek. Het is daarom ideaal om te dragen als je net gedoucht of gezwommen hebt. Fleece kun je natuurlijk wel meenemen als je niet gaat zwemmen en het wat kouder is.

Roze hartjes kimono dun katoen

Andere leuke strand-badjassen

Je hóéft op het strand natuurlijk geen blauw te dragen. Als ik zelf een badjas meeneem naar het strand, dan kies ik altijd de meest kleurrijke die ik bij de hand heb. We hebben in de webshop nu bijvoorbeeld een dunne, katoenen hartjesbadjas die voor mij helemaal ideaal zou zijn. Lichtroze is altijd een leuke kleur (en ik ben gek op hartjes). Door het materiaal droog je snel op in deze badjas, zonder dat je het te warm krijgt.

Voor heren is een badjas van bamboekatoen misschien handig om mee te nemen naar het strand. Bamboekatoen lijkt veel op katoen in de zin dat het ook zacht en goed absorberend is. Bamboe werkt alleen iets beter temperatuur regulerend. Als je het warm hebt, voelt je badjas wat koeler aan. Als je het koud hebt, houdt de badjas juist goed warmte vast. Zo heb je altijd een lekker zittende badjas. Bamboe is ook fijn om te dragen op een gevoelige huid.

Voor kinderen hebben we heel veel opties voor badjassen in vrolijke kleuren. Kies vooral een kleur uit waar je zoon of dochter van houdt!

Groetjes!

SAS