Goed opladen in de zomer, hoe doe je dat?

Goed opladen in de zomer, hoe doe je dat?

De periode voor de zomervakantie is vaak behoorlijk stressvol. Scholieren en studenten hebben bergen deadlines en ook op het werk zijn er vaak dingen die nog snel afgerond moeten worden voordat collega’s op vakantie beginnen te gaan. De zomer is voor veel mensen dus een moment om lekker bij te komen. Maar goed opladen in de zomer, hoe doe je dat?

Pak het zonlicht!

Badjassen staan voor mij gelijk aan ontspanning, dus een blog over ontspannen in de zomer past wat dat betreft prima op onze webshop. Toch zijn badjassen niet de enige manier om lekker te ontstressen. In de zomer is het bijvoorbeeld een goed idee om regelmatig wat zonlicht te pakken. Natuurlijk moet dat op een veilige manier doen, zodat je niet verbrand, maar zonlicht is wel een goede manier om genoeg vitamine D binnen te krijgen.

Hoeveel vitamine D je huid aanmaakt en hoeveel je nodig hebt, dat verschilt per persoon. Mensen met een lichte huid hebben veel minder tijd in de zon nodig dan mensen met een donkere huid. Dat is maar goed ook, want met een lichte huid verbrand je veel sneller, haha. Zorg in ieder geval dat je elke dag even in de zon komt. Daar krijg je direct een grote energieboost van!

Katoenen badjassen voor warme zomerdagen
  1. Katoenen kinderbadjas mousseline – capuchon – 6 kleuren
    Katoenen kinderbadjas mousseline – capuchon – 6 kleuren
    € 24,50
  2. Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    incl. slabber
    Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    € 29,50
  3. Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
    incl. slabber
    Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
    € 24,95
  4. Kinderbadjas lichtgrijs
    Kinderbadjas lichtgrijs maat 110 tot 164
    € 34,95
  5. Kinderbadjas antraciet
    Kinderbadjas antraciet maat 110 tot 164
    € 34,95
  6. Kinderbadjas zwart
    Kinderbadjas zwart maat 110 tot 164
    € 34,95

6 producten(en)

Blijf gezond eten

Een ander belangrijk punt als je energie wilt opladen is om gezond te eten. Wist je dat je lichaam went aan het eten dat je veel eet en daar dan meer behoefte aan krijgt? Als je dus een tijd lang veel ongezonde dingen eet, zoals fast food, dan krijg je vaker specifiek honger naar fast food. Dat kun je ook in je voordeel gebruiken, door je lichaam te laten wennen aan groenten en ander gezond eten.

Gezond eten heeft niet alleen een positief effect op je lichaam, maar ook op je mentale gezondheid. Als je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt, dan voel je je vaak een stuk helderder en heb je ook meer energie. Dat maakt het makkelijker om met tegenslagen om te gaan en laat je meer genieten van leuke momenten. Zeker de moeite waard dus!

En hydrateer genoeg!

Oh, nog zo een: blijf genoeg drinken! Ik geloof dat er meestal anderhalve liter water per dag wordt aanbevolen, of zelfs twee liter. In de zomer, als het warm is, zal dat nog wel meer zijn, omdat je dan meer zweet. Je hoeft trouwens niet al dat water als puur water te drinken. Koffie, thee, limonade, al die dingen zijn misschien wat minder goed voor je dan gewoon water, maar hydrateren je ook. Je kunt zelfs een deel van je vocht uit eten halen. Groente en fruit bevatten super veel water!

Goed nieuws voor de chipsliefhebbers (ikzelf, haha): alleen maar genoeg drinken is in de zomer meestal niet genoeg. Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg zout in je lichaam hebt om het water vast te kunnen houden. Nu is dat niet zo moeilijk, want in heel veel eten zit al zout verwerkt, maar het kan geen kwaad om af en toe een zoute snack te nemen, als je het gevoel hebt dat je dorst blijft houden, ook al drink je veel.

Houd een goed slaapritme vast

Een slaapritme kan in de zomer behoorlijk naar de knoppen gaan. Als je een paar weken vrij bent, is de verleiding al snel groot om lekker laat naar bed te gaan en ook weer laat op te staan. Heerlijk natuurlijk, maar op de lange termijn helpt het je energielevel niet. Het is beter om een vast ritme te hebben.

Nu kan het in de zomer lastig zijn om vroeg te gaan slapen, omdat het warm is en lang licht blijft. Een dunne deken en goede gordijnen kunnen daarbij helpen. Zijn goede gordijnen niet beschikbaar? Dan kun je ook een slaapmasker uitproberen. Als je daar even aan went, kan het je echt helpen om in slaap te vallen wanneer het nog licht is.

Slaap in een koele omgeving

Slapen in een koele omgeving kan ook enorm helpen om je nachtrust beter te maken. Zelfs als je in een nacht gewoon genoeg slaap krijgt, kan warmte ervoor zorgen dat je lichter slaapt en minder energie opbouwt. Houd je slaapkamer dus zo koel mogelijk door de gordijnen dicht te houden en eventueel ’s nachts het raam open te doen.

Een airco of ventilator helpt ook, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen blij wordt van het geluid dat die dingen maken. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de airco aan te zetten voordat je naar bed gaat, om de slaapkamer alvast lekker af te koelen.

Draag een fijne badjas!

Uiteindelijk moet ik toch nog een terugkomen op badjassen. Wij zijn namelijk geen winkel voor ventilatoren of gezond eten (al verkopen we wel een leuke waterfles!). Een goede badjas van katoen kan je ochtend- of avondroutine super relaxed maken. Katoen is een goed ademende stof die veel water opneemt.

In de zomer kan het na het douchen genoeg zijn om een handdoek-tulband om je haar te doen en een badjas aan te trekken. Afdrogen is verder niet nodig, dat doet de warmte wel voor je! Wij hebben leuke katoenen badjassen in allerlei verschillende kleuren in onze webshop.

Ik wens je een relaxte zomer!

SAS