Hotelkamer zonder badjas?

Hotelkamer zonder badjas?

Ik heb laatst een nachtje in een vrij luxueus hotel doorgebracht. Er was een zwembad, een ligbad op de kamer, goede bedden, fijne handdoeken, lekker ontbijt, mooie omgeving… maar toch miste ik wat. Het was een hotelkamer zonder badjas! Eerlijk, zeker in dit hotel had ik die wel verwacht.

Waarom een badjas?

Heel veel hotels, maar lang niet alle, leggen badjassen klaar voor hun gasten. Waar heb je die voor nodig? Nou, ze zijn sowieso comfortabel om te dragen. Als je ’s avonds gedoucht hebt of een bad hebt genomen, dan heb je vast geen zin om je alledaagse kleren weer aan te trekken. De meeste mensen zullen geen joggingpak of iets dergelijks meenemen naar een hotel en ook niet iedereen heeft een pyjama bij zich, of je vindt het voor een pyjama wat te koud. Dan is een badjas ideaal.

Nu had ik in dit hotel zeker badjassen verwacht, omdat er een zwembad in het hotel was. Sterker nog: er was een zwembad zonder goede kleedhokjes. Er was een toilet, een douche en een soort garderobe, die volgens mij gebruikt werden om om te kleden. Het is toch een stuk relaxter om je op je hotelkamer al om te kleden en dan gewoon met een badjas over je zwemkleding heen en weer te lopen?

Een badjas huren

Nu is het niet zo dat dit hotel helemaal geen badjassen beschikbaar had. Je kon bij de receptie een badjas huren. Ik weet niet meer precies hoe duur dat was, om eerlijk te zijn. Zelf had ik dat natuurlijk niet nodig, want ik zou Sas niet zijn als ik niet een eigen badjas bij me had, haha. Ik zit me nu wel af te vragen of een badjas huren voordelen heeft tegenover gewoon een badjas op de kamer hebben.

Het grote voordeel dat ik me kan inbeelden, is dat je eerder de goede maat krijgt. Bij het reserveren van een kamer kan een hotel natuurlijk niet om je kledingmaat vragen. Dat zou echt ongemakkelijk zijn, haha. Maar als je een badjas komt huren, is het veel logischer om dat wel te doen. Nu weet ik niet zeker of dat bij dit hotel ook gebeurde, maar het zou een voordeel kunnen zijn!

Witte badjassen zijn altijd populair in hotels
  1. Badjas met borduring - katoen -  4 kleuren
    Cadeau TIP!
    Badjas met borduring - katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 57,50 Speciale prijs € 47,50
  2. Badjas velours katoen - 4 kleuren
    nieuw
    Badjas velours katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 49,95 Speciale prijs € 39,95
  3. Velours badjas met kroon + naam borduring
    nieuw
    Velours badjas met kroon + naam borduring
    € 79,50
  4. Witte fleece badjas met capuchon
    Witte fleece badjas met capuchon unisex
    € 39,95
  5. wafel badjs met naam
    Sauna badjas met naam
    € 56,50
  6. unisex badjas wit
    Favoriet
    Witte badjas met capuchon
    € 54,95

6 producten(en)

Welke maat badjas is geschikt voor hotels?

Als je zelf eigenaar van een hotel of B&B bent, is het niet alleen praktisch, maar ook gewoon leuk en gastvrij om badjassen klaar te leggen voor de gasten. Natuurlijk moet je dan wel de juiste badjassen uitkiezen. De maat is waarschijnlijk het lastigst om te gokken, omdat je gasten met allerlei verschillende lichamen krijgt.

De meeste hotels spelen het op veilig door bijvoorbeeld een large en een extra large badjas op een tweepersoonskamer te leggen. Natuurlijk is dat niet voor iedereen de perfecte maat, maar veel mensen passen die maten wel, of vinden ze zelf wat groot. Een te grote badjas is gelukkig zelden een probleem. Daar kun je je juist lekker in verstoppen!

Kleuren en materialen

Als ik denk aan een hotelbadjas , dan denk ik vooral aan een witte badjas met een traditioneel ontwerp: omslagjas, waarschijnlijk met een kimonokraag en een ceintuursluiting. Met zo’n badjas heb je de minste kans dat gasten gaan klagen omdat ze hem niet mooi vinden, haha. Andere rustige kleuren kunnen natuurlijk ook. Een grijze of zwarte badjas kan er heel fancy uitzien. Opvallende kleuren en patronen zou ik persoonlijk niet kiezen, tenzij je een thema-kamer hebt. Jungle-kamer met panterprint badjas? Hell yeah!

Qua materiaal raad ik altijd aan om te kiezen voor katoen. Dat is stevig, gaat lang mee, neemt goed water op, is lekker zacht en organisch. Dat laatste kan een voordeel zijn voor gasten met een gevoelige huid. We hebben in onze catalogus een aantal badjassen die bestaan uit een mix van katoen en bijvoorbeeld polyester of microvezel. Hoewel dat niet meer 100% organisch is, zijn deze badjassen wel extra zacht, waardoor ze nog luxueuzer aanvoelen.

Op deze badjassen kunnen we logo's borduren
  1. Badjas met borduring - katoen -  4 kleuren
    Cadeau TIP!
    Badjas met borduring - katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 57,50 Speciale prijs € 47,50
  2. Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
    Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
    € 55,50
  3. Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    € 46,50
  4. Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    incl. slabber
    Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    € 29,50
  5. Velours badjas met kroon + naam borduring
    nieuw
    Velours badjas met kroon + naam borduring
    € 79,50
  6. Satijnen badjas kimono met borduring
    Satijnen badjas kimono met borduring
    € 39,90

6 producten(en)

Naam of logo op de badjassen

Een manier om de badjassen van je hotel of B&B extra herkenbaar te maken is door het logo van het bedrijf erop te laten borduren. Op onze website hebben we een uitgebreide borduurservice voor het borduren van namen en andere korte teksten, maar in overleg kunnen we ook logo’s en andere afbeeldingen borduren. Heb je daar interesse in? Neem dan vooral even contact op.

Een badjas met borduring van het hotel heeft niet alleen het voordeel dat de badjassen duidelijk ‘hotelbadjassen’ zijn, wat wel toevoegt aan de sfeer, maar ook dat ze buiten het hotel herkenbaarder zijn. Wist je dat badjassen een van de meest gestolen dingen uit hotelkamers zijn? Naast onder andere zeep, handdoeken en de Bijbel, staan ze in de top 10. Een logo maakt die verleiding misschien kleiner, haha.

Eigen badjas meenemen naar een hotel

Een badjas geeft een hotelkamer een luxueuzere sfeer en maakt van een nachtje weg echt een bijzonder uitje. Toch neem ik zelf meestal mijn eigen badjas mee. Die heeft als voordeel dat hij precies past en een kleur heeft waar ik me prettig in voel. Wit is prima, maar blauw staat me bijvoorbeeld veel beter!

Zo voorkom je ook meteen problemen als je een keer overnacht in een hotel waar ze helemaal vergeten zijn om badjassen klaar te leggen voor hun gasten! Welke badjas neem jij mee, de volgende keer dat je in een hotel slaapt?

Groetjes!

SAS