Je eigen badjas mee naar een hotel?

Je eigen badjas mee naar een hotel?

Ga je binnenkort op vakantie en ben je aan het nadenken over wat je allemaal mee moet nemen? Lees dan deze blog over waarom het een goed idee is om je eigen badjas mee te nemen naar een hotel. Dan kun je die alvast in je koffer doen!

Hebben hotels niet al badjassen?

Het klinkt misschien een beetje onlogisch om een eigen badjas mee te nemen naar een hotel. De meeste hotels hebben namelijk al badjassen in al hun kamers liggen. Dat is juist een van die typische hoteldingen waar veel mensen naar uitkijken. En hoewel het de hotel-ervaring wel ‘echter’ maakt om zo’n generic witte badjas aan te trekken, denk ik dat je eigen badjas toch altijd prettiger is.

Simpel argument: je eigen badjas past je tenminste. Hotels moeten altijd maar gokken welke badjasmaten ze nodig hebben en kiezen meestal voor large of extra large. Prima als je een volwassene met een gemiddelde lichaamsbouw bent, maar voor iedereen die langer, korter, slanker of voller is, zit zo’n badjas nooit echt goed. En nu is een badjas die iets te groot is meestal niet zo’n ramp, maar een badjas die te klein is, dat zit voor geen meter.

Je eigen witte hotelbadjas?
  1. Rits damesbadjas panterprint
    Rits damesbadjas panterprint
    € 69,99
  2. Rits damesbadjas met sterren - fleece
    Limited edition
    Rits damesbadjas met sterren - fleece
    € 69,99
  3. Damesbadjas rits met lettermotief
    Damesbadjas rits met lettermotief
    € 59,99
  4. Kimono badstof katoen – wit
    Kimono badstof katoen – wit
    € 47,95
  5. Witte damesbadjas stippenprint – zacht fleece
    Lekker warm
    Witte damesbadjas stippenprint – zacht fleece
    € 69,99
  6. Cawo dames kimono wit badstof
    Premium kwaliteit
    Cawo dames kimono wit badstof
    Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 99,90

6 producten(en)

Je lievelingskleur in je kamer

Ik zei het net al: hotelbadjassen zijn bijna altijd wit. Ergens heeft dat wel wat. Wit ziet er schoon en fris uit. Het past goed in een luxe omgeving zoals een hotel, zeker als het hotel een sauna of zwembad heeft. Maar wit kan ook wel een beetje saai zijn. Bij Badjasparadijs zijn we altijd op zoek naar badjassen met een bijzondere uitstraling, een leuk patroontje of een opvallende kleur.

Als je dus iemand bent die snel blij wordt van kleding met mooie kleuren en leuke patronen (zoals ik, haha), dan is het zeker de moeite waard om je eigen badjas mee te nemen. Dan kun je elke dag beginnen en/of eindigen in een kledingstuk in jouw lievelingskleur. Waarom rondlopen in wit als je ook paars, roze, knalblauw of zomers geel kunt dragen? Nou ja, tenzij wit natuurlijk je lievelingskleur is. Dan heb ik niks gezegd, haha.

Een stof die jij fijn vindt

Ook het materiaal van hotelbadjassen is altijd een beetje afwachten. De meeste badjassen in hotels zullen gemaakt zijn van katoen, zodat ze geschikt zijn om aan te trekken na het douchen of zwemmen. Badstof en wafelstof kom je regelmatig tegen in hotels. Soms hebben ze ook badjassen van een materialenmix, die aan de buitenkant super zacht aanvoelen en aan de binnenkant goed absorberende badstof hebben.

Het probleem is: je hebt vast een voorkeur en je weet van tevoren niet wat je krijgt. Houd je van het frisse gevoel van wafelstof, dan is een badjas met een zachte polyesterlaag niet wat je wilt. Houd je juist van super zachte stoffen, dan is wafelstof een teleurstelling. Om dat te voorkomen, is het handiger om je eigen badjas mee te nemen. Dan weet je zeker dat hij past bij jouw voorkeuren en al je favoriete badjasmomentjes.

Badjassen van wafelstof
  1. Kimono wafel badjas olijfgroen
    nieuw
    Kimono wafel badjas olijfgroen
    € 49,95
  2. Dunne katoenen damesbadjas geel
    Dunne katoenen damesbadjas geel
    € 49,99
  3. Kimono wafel badjas antraciet
    Kimono wafel badjas antraciet
    € 49,95
  4. Kobaltblauwe badjas pique
    Kobaltblauwe badjas pique
    € 49,95
  5. marineblauwe badjas pique
    Marineblauwe badjas pique
    € 49,95
  6. Petrol badjas pique
    Petrol badjas pique - unisex
    € 49,95

6 producten(en)

Een nieuwe badjas mee op vakantie

Vakantie is meestal een tijd van uitrusten nadat je hard hebt gewerkt. Om daar echt een moment van beloning van te maken, kun je natuurlijk kiezen om voor je vakantie een nieuwe badjas te kopen. Dan is het helemaal prettig om die mee te nemen op vakantie! Wel een tip: koop je badjas een week of twee van tevoren. Mocht hij dan niet perfect voor je zijn, of de verkeerde maat hebben, dan heb je nog tijd om hem te ruilen.

Het voordeel van je badjas ruim van tevoren bestellen is ook dat je hem alvast een of twee keer kunt wassen. Van handdoeken wordt altijd gezegd dat ze pas na een paar wasbeurten optimaal water opnemen en dat geldt voor badjassen ook. Koop je een badjas van fleece ? Dan is het misschien juist wel heel fijn om hem nog niet te wassen, zodat de stof op z’n allerzachtst is. Eén keer wassen is meestal toch wel een goed idee, gewoon om de geur van de verpakking eruit te wassen en de geur van jouw favoriete wasmiddel in te laten trekken.

Nadelen van eigen badjas?

Oké, oké, ik geef toe: ik heb tot nu toe alleen maar voordelen genoemd, maar dat is niet helemaal eerlijk. Het meenemen van je eigen badjas op vakantie heeft één groot nadeel: een badjas neemt gewoon best veel ruimte in. Als je een tas of koffer aan het inpakken bent voor vakantie, dan gebeurt het al snel dat je erop moet gaan zitten om hem dicht te doen. Badjassen zijn vaak best groot en dik, dus die helpen niet bij dat proces, haha. Vooral katoenen badjassen nemen veel ruimte in.

Dat gezegd hebbende, andere badjassen vallen eigenlijk best mee qua ruimte. Een badjas van satijn zul je bijvoorbeeld nauwelijks opmerken in je koffer. Satijn is een prachtige, glanzende stof die lekker dun is. Ideaal om mee te nemen als je naar een warme plek op vakantie gaat. Een badjas van fleece is geschikter om op wat koudere momenten te dragen. Hoewel fleec een hele pluizige en puffy stof is, zit er veel lucht in. Je kunt een fleece badjas dus best kleiner maken door op je koffer te zitten, haha. Een vacuüm-zak werkt ook goed.

Welke badjas neem jij dit jaar mee op vakantie?

Groetjes!

SAS