Saunabadjassen in koele kleuren

Saunabadjassen in koele kleuren

Welke kleur draag jij naar de sauna? Wit is waarschijnlijk het meest populaire antwoord, maar er zijn genoeg andere kleuren die rustig genoeg zijn om tijdens een dagje wellness aan te trekken. Deze blog gaat over saunabadjassen in koele kleuren. Laten we eens kijken welke opties er bestaan naast wit!

Wat zijn koele kleuren?

Over het algemeen kun je zeggen dat kleuren die dichter bij blauw liggen meestal koel genoemd worden. Kleuren die juist meer richting geel en rood gaan, zijn warme kleuren. Helemaal zwart-wit (haha) is dit niet. Een ‘koele’ kleur rood is misschien eerder paars dan oranje, maar het is nog steeds rood. Een ‘warme’ kleur blauw is juist weer wat meer paars, omdat dat dichter bij rood zit…

Maar goed, voor het gemak van deze blog noem ik gewoon even alle tinten blauw, grijs, paars en groen ‘koel’ en alle tinten rood, geel, oranje en bruin ‘warm’. Ik ben ook geen kleurenexpert, haha. Het is handig om te weten of koele of warme kleuren je goed staan, zeker als je een kledingstuk zoals een saunabadjas wilt kopen, dat zo’n beetje je hele lichaam bedekt en vaak maar één kleur of een simpel patroon heeft.

Welke kleuren staan mij goed?

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of warme of koele kleuren jou beter staan. Je kunt natuurlijk gewoon kleding in deze kleuren aantrekken en kijken of ze je goed staan, haha. Een andere methode is de ‘sieradentest’. Simpel gezegd: je kijkt of zilveren sieraden of gouden je meestal beter staan. Zilver betekent dat koele kleuren goed bij je passen, goud betekent dat je beter warme kleuren kunt dragen.

Met make up kun je ook een hele simpele test doen. Als je een keer in een winkel bent waar ze veel verschillende foundations verkopen, kun je gewoon zoeken naar de kleur die het dichtste bij jouw huid in de buurt komt. Foundations hebben namelijk vaak ‘warm’ of ‘cool’ in hun naam. Niet iedereen heeft trouwens een huid die perfect bij warme of koele kleuren past. Neutraal bestaat ook nog. Dan heb je geluk, want dan staat alles je goed!

Koele kleuren in de sauna

Ik zou bijna vergeten waar deze blog uiteindelijk over gaat: saunabadjassen. In principe is elke katoenen badjas geschikt om te dragen naar de sauna, maar als je niet al te veel de aandacht wilt trekken, dan zou ik toch gaan voor een katoenen badjas in een rustige kleur. Welke rustige koele kleuren zijn er? Dan kom je al snel uit bij grijs en blauw. Goed nieuws, want we hebben heel veel badjassen in deze kleuren.

Ik vind het altijd grappig dat blauw vaak als een neutrale kleur wordt gezien. De meeste pennen schrijven blauw, spijkerbroeken zijn blauw en badjassen zijn ook vaak blauw. Zelfs een opvallende kleur als kobaltblauw of aquablauw kun je prima als neutrale kleur dragen. Als je dus graag felle, koele kleuren draagt, dan zijn er een heleboel blauwe badjassen die perfect bij jou passen en die je prima mee kunt nemen naar de sauna.

Badrock saunabadjassen in koele kleuren
  1. Grijze hamam badjas katoen –saunabadjas
    Grijze hamam badjas katoen –saunabadjas
    € 59,95
  2. Kobaltblauwe badjas pique
    Kobaltblauwe badjas pique
    € 49,95
  3. marineblauwe badjas pique
    Marineblauwe badjas pique
    € 49,95
  4. Petrol badjas pique
    Petrol badjas pique - unisex
    € 49,95
  5. Taupe badjas wafel
    Taupe badjas pique
    € 49,95
  6. wafel badjs met naam
    Sauna badjas met naam
    € 56,50

6 producten(en)

Badrock

Als je een goede basic badjas zoekt, dan is ons huismerk Badrock misschien wel de beste keuze. Badrock maakt badjassen met simpele designs in leuke kleuren en met allerlei patroontjes. Ze hebben ook rustige looks die super geschikt zijn om mee te nemen naar de sauna.

Kleuren van Badrock die geschikt zijn om in de sauna te dragen zijn bijvoorbeeld lichtgrijs, antraciet, donkerblauw en olijfgroen. Ik denk dat een zwarte badjas ook prima kan, trouwens. Bij Badrock heb je niet alleen de keuze uit allerlei kleuren, maar ook uit verschillende modellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je een badjas met sjaalkraag, een badjas met capuchon of een kimonobadjas wilt.

Cawö

Voor een luxueuze saunabadjas kan ik het merk Cawö aanbevelen. Dit merk maakt badjassen met rustige patronen en bijzondere ontwerpen. Zo hebben ze bijvoorbeeld allerlei verschillende badjassen met rits, die meteen een hele andere uitstraling hebben dan een badjas met ceintuur. Het leuke aan Cawö vind ik dat ze veel experimenteren met het uiterlijk van hun badjassen, maar dat ze er toch altijd rustig en chic uitzien.

Een badjas die ik echt kan aanraden als saunabadjas voor dames is de luxe Cawö damesbadjas met strepen. Het ontwerp van deze badjas is eigenlijk heel simpel: een damesbadjas van velourskatoen met een capuchon en een streeppatroontje. Maar de kleuren die Cawö heeft gekozen voor dit ontwerp staan zo goed bij elkaar, dat mijn oog er elke keer weer naartoe getrokken wordt.

Mooie saunabadjassen van Cawö
  1. Cawo kimono dames
    Cawo kimono dames
    € 119,90
  2. Luxe Cawo damesbadjas strepen
    Cadeau TIP!
    Luxe Cawo damesbadjas strepen
    Normale prijs € 149,99 Speciale prijs € 99,90
  3. Dames badjas marine Cawo
    30% korting
    Dames badjas marine Cawo
    Normale prijs € 139,90 Speciale prijs € 99,90
  4. cawo badjasdames ritssluiting
    sale
    Ritssluiting badjas dames Cawö
    Normale prijs € 139,90 Speciale prijs € 99,90
  5. rits badjas cawö
    Premium kwaliteit
    Cawö badjas rits
    € 149,90
  6. Cawo badjas dames wit
    Cadeau TIP!
    Badjas Cawö dames
    Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 75,00

6 producten(en)

Saunabadjas van wafelstof

De meeste saunabadjassen zijn gemaakt van katoen, maar dat kan alsnog van alles betekenen. Handdoeken en T-shirts worden allebei gemaakt van katoen en lijken niet op elkaar. Voor het maken van badjassen zijn er drie populaire opties: badjassen van badstof , velourskatoen en wafelstof. Badstof is dezelfde stof als waar de meeste handdoeken van gemaakt zijn. Het is een hele fijne stof om te dragen als je net hebt gezwommen of een douche hebt genomen.

Velourskatoen is bijna hetzelfde als badstof, maar dan is de buitenkant van de stof kortgeschoren, waardoor die mooi glanst en extra zacht aanvoelt. Sommige strandhanddoeken zijn ook gemaakt van die stof. Wafelstof heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een wafelpatroon. De stof is minder ‘harig’ dan badstof en voelt daardoor langer fris aan. Mede hierom is wafelstof denk ik heel populair in de sauna.

Groetjes!

SAS