Saunabadjassen in warme kleuren

Saunabadjassen in warme kleuren

Ik heb laatst een blog geschreven over saunabadjassen in koele kleuren, dus het is nu tijd voor de andere kant: saunabadjassen in warme kleuren. Welke warme kleuren zijn geschikt om in de sauna te dragen? En welke badjassen in deze kleuren verkopen wij? Dat lees je in deze blog.

Welke kleuren zijn warm?

Eigenlijk is het best raar om kleuren in te delen in warm en koud. Kleuren hebben an sich natuurlijk geen temperatuur. Toch voelt het ergens heel logisch om kleuren als rood, oranje en geel ‘warm’ te noemen, terwijl blauw, paars en groen ‘koud’ zijn. Misschien omdat rood en geel meer met vuur geassocieerd worden en blauw eerder met ijs? Ik weet het niet zeker, maar dit is de indeling die ik vandaag ga gebruiken.

Nu lees je dit misschien, denkend aan saunabadjassen , en vraag je je af hoe warme kleuren ooit geschikt kunnen zijn voor de sauna. Blauw, dat gaat nog wel, maar rood, oranje en geel trekken toch wel wat meer aandacht dan de meeste mensen in de spa willen krijgen. Geen nood, er zijn ook neutralere kleuren die warm zijn. Wat dacht je van bruin, beige, taupe en zandkleur?

Saunabadjassen in rustige, warme kleuren
  1. Kimono badstof katoen – taupe
    Kimono badstof katoen – taupe
    € 47,95

Hoe belangrijk is kleurtemperatuur?

In mijn vorige blog heb ik beschreven hoe je er met de sieradentest of met foundation achter kunt komen of warme of koude kleuren jou beter staan. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk om dit te weten? Eerlijk gezegd: zo belangrijk als jij het vindt. Kleding moet je vooral dragen omdat je het zelf mooi vindt, niet omdat een blog je heeft verteld dat iets je goed staat, haha. Draag dus vooral warme kleuren als je warme ondertonen in je huid hebt, maar ook als je een bruine badjas ziet die je gewoon heel mooi vindt!

Ik moet wel zeggen, als je kleding wilt dragen waarin je huid, ogen en haarkleur het mooiste uitkomen, dan is kleurtemperatuur wel een makkelijk ding om op te letten. Het valt me vooral bij bruin op dat die kleur sommige mensen echt heel mooi staat, terwijl anderen er een beetje in wegvallen. Ben jij dus een type om warme kleuren te dragen, maak er gebruik van en trek een mooie bruine of beige badjas aan. Doe het voor de koele typjes als ik, haha!

Een goede saunabadjas

Wanneer is een badjas eigenlijk geschikt om mee te nemen naar de sauna? Zelf zeg ik meestal: elke badjas die goed is in water absorberen, kan geschikt zijn als saunabadjas. In ons assortiment komt dat meestal neer op een badjas van katoen, maar we hebben ook een aantal badjassen die van een materialenmix gemaakt zijn, bijvoorbeeld met polyester, microvezel of bamboekatoen. Die kunnen ook heel geschikt zijn om in de sauna te dragen.

Verder is een badjas in een al te opvallende kleur meestal niet zo’n goed idee. De meeste spa’s zullen geen regels hebben tegen het dragen van pimpelpaars of knalroze, maar zulke kleuren steken toch wel flink af tegen de witte badjassen die bijna iedereen om je heen draagt. Als je dus niet al te veel aandacht op jezelf gericht wilt hebben, dan kun je beter kiezen voor een badjas in een wat aardsere kleur.

Cawö badjassen in warme kleuren
  1. cawo herenbadjas met capuchon sauna katoen
    Cawo herenbadjas donkergrijs - met capuchon
    Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 89,90
  2. Cawo rits badjas voor heren - antraciet
    Cawo rits badjas voor heren - antraciet
    € 139,90
  3. Cawo heren badjas met rits - grijs
    Cawo heren badjas met rits - grijs
    € 139,90

Cawö: altijd elegant

Als ik het heb over mooie saunabadjassen, dan kom ik niet om het merk Cawö heen. De saunabadjassen van Cawö zijn luxueus en zien er altijd elegant uit, zonder heel erg op te vallen. Ze werken veel met koele kleuren (blauw, groenblauw en grijs), maar sinds kort hebben we ook een hele mooie beige badjas van dit merk in onze catalogus.

Dit is een badjas met een capuchon en ceintuur. De badjas zelf is beige en heeft een patroontje van donkerblauwe en witte ruitjes. Ik weet niet hoe ze het doen met hun kleurcombinaties, maar Cawö weet altijd kleuren bij elkaar te zoeken die echt geweldig staan. Het donkerblauw van deze badjas steekt zo mooi af tegen dat lichte beige en de dunne, witte streepjes versterken dit contrast nog meer. Het is echt een super elegante saunabadjas.

Is taupe nu grijs of bruin?

Ik blader wat rond in onze catalogus en het valt me op dat heel veel van onze bruine badjassen ‘taupe’ worden genoemd. Er zijn echter ook wat badjassen die eerder grijs lijken, die ook taupe genoemd worden. Taupe is dan ook een kleur die een beetje tussen grijs en bruin in zit. Als je de kleur googelt, krijg je allemaal verschillende tinten die variëren van lichtgrijs tot middenbruin.

Is het dan een warme of een koele kleur? Ik denk eerlijk gezegd dat het allebei wel kan. Je kunt het zien als een warme kleur grijs of als een koele kleur bruin. Misschien maakt dat taupe wel de ideale badjaskleur voor mensen die niet zeker weten of ze nu meer een type voor koele kleuren of voor warme kleuren zijn, haha.

Geniet van je saunadag!

Bij een spa kun je eigenlijk altijd wel een badjas huren, maar je eigen badjas meenemen heeft ook voordelen. Zo weet je zeker dat je badjas goed past (en krijg je niet simpelweg maat L of XL, die altijd of te strak, of te losjes zit) en hoef je ook niet bang te zijn dat je je badjas niet terug kunt vinden aan de kapstok nadat je hebt gezwommen.

Een mooie, eigen saunabadjas maakt je saunadagje dus nog net wat relaxter. Daar gaat het natuurlijk om!

Groetjes!

SAS