Wat is tufted fleece?

Wat is tufted fleece?

We hebben een paar nieuwe badjassen in huis die gemaakt zijn van ‘tufted fleece’. Maar wat is tufted fleece eigenlijk? Hoe zien deze badjassen eruit? En wanneer zijn ze het beste om te dragen? Die vragen beantwoord ik vandaag!

Tufted fleece

Eerst maar eens de eerste vraag beantwoorden: wat is ‘tufted fleece’ eigenlijk? Tuften is een methode van stof versieren die vooral bij tapijten wordt gebruikt. Met een apparaat dat iets wegheeft van een boormachine of een pistool worden extra lussen van garen in de stof geschoten. Dit kan verschillende effecten hebben. Bij tapijten wordt dit bijvoorbeeld vaak gebruikt om een plat tapijt hoogpolig te maken en dus extra zacht en pluizig. Ook kun je verschillende kleuren gebruiken om patronen en tekeningen te maken.

Maar kleuren zijn niet de enige manier om patronen te maken met behulp van tuften. Door een stof niet helemaal extra wollig te maken, maar alleen op bepaalde plekken, kun je namelijk ook een heel gaaf reliëfpatroon creëren. Dat is exact wat er gedaan is bij de nieuwe badjassen in ons assortiment!

Badjassen van tufted fleece
  1. Champagne damesbadjas tufted fleece – capuchon
    Champagne damesbadjas tufted fleece – capuchon
    € 69,90
  2. Blush damesbadjas tufted met hartjes – capuchon - fleece
    Blush damesbadjas tufted met hartjes – capuchon - fleece
    € 74,90

Tufted badjassen

En hoe zien die nieuwe badjassen eruit? We hebben twee verschillende in huis! Eentje heeft een reliëfpatroontje met verschillende streepjes en ruitjes, waardoor de badjas doet denken aan een mooi gebreide trui. De badjas is champagnekleurig en super zacht. Die zachtheid kun je ook op je hoofd voelen, want deze mooie badjas heeft een capuchon. Daarmee is hij extra comfortabel.

De andere badjas is lichtroze en heeft een patroon van hartjes. Ook deze badjas heeft een lekker zachte capuchon. Beide badjassen zijn gemaakt voor dames en komen ongeveer tot op de knie. Door de rustige kleuren zijn het ideale badjassen om na een lange dag in bij te komen, of om juist rustig in wakker te worden op een luie ochtend. Doordat ze gemaakt zijn van dik fleece, zijn ze ook lekker warm.

Het merk Aruelle

Onze tufted fleece badjassen zijn van het merk Aruelle, maar het zijn niet de enige badjassen van dit merk die we in huis hebben. We hebben namelijk ook nog vier herenbadjassen die door dit merk gemaakt zijn. Deze badjassen zijn ook gemaakt van fleece, maar niet tufted. Ze zijn te krijgen in rustige kleuren: taupe, zwart, grijs en donkerblauw. De taupe badjas is ook nog eens extra lang, waardoor hij ook extra warm is.

Het merk Aruelle is vaak te herkennen aan een borduring van een kroon ergens op de badjas. Bij drie van deze herenbadjassen is dat het geval. De twee badjassen met capuchon hebben een borduring van een kroon op de borst. De badjas met sjaalkraag heeft het kroontje op de rug staan. De lange herenkimono heeft deze borduring niet, maar dat maakt hem zeker niet saai. Deze badjas heeft namelijk een subtiel zigzag-patroontje, waardoor hij interessant blijft om naar te kijken.

Andere badjassen van Aruelle
  1. Grijze damesbadjas voorzien van kleine kroon borduring - fleece
    Grijze damesbadjas voorzien van kleine kroon borduring - fleece
    € 64,90
  2. Zwarte badjas voorzien van kroon borduring - korte damesbadjas fleece
    Zwarte badjas voorzien van kroon borduring - korte damesbadjas fleece
    € 65,90

Badjas van tufted fleece dragen

Wat is het beste moment om een badjas van tufted fleece aan te trekken? Altijd! Haha. Nee, misschien is dat wat overdreven. Een fleece badjas is over het algemeen heel lekker zacht en deze reliëfpatronen maken de tufted fleece badjassen nog extra prettig om aan te raken. Daarom zou ik deze badjassen zeker aanraden als comfort-kleding. Lange dag gehad? Een zachte badjas is een goede manier om te chillen! Voel je je wat ziek, heb je veel aan je hoofd, is er iets naars gebeurd? Een badjas kan niet alles oplossen, maar zeker helpen.

Natuurlijk is zo’n heerlijk warme badjas ook heel fijn om te dragen als je het gewoon koud hebt. In de winter, als je eindelijk weer lekker thuis bent. Als het regent en je hebt net boodschappen moeten doen. Let er dan trouwens wel op dat fleece niet zo fijn aanvoelt op een natte huid. Maar als je je even snel afdroogt en daarna je fleece badjas aantrekt, dan is dat wel super comfortabel.

Andere warme fleece badjassen

Voor een warme fleece badjas ben je bij Badjasparadijs aan het juiste adres, ook als de stijl van Aruelle niet helemaal bij jou past. We hebben namelijk nog een heleboel andere merken in huis die ook allemaal heerlijke badjassen voor koude dagen maken. Zoek je een fancy damesbadjas ? Dan is het merk Pastunette misschien wel wat voor jou! Pastunette speelt met het klassieke ontwerp van een badjas om hun ochtendjassen net wat eleganter en super stijlvol te maken.

Liever een beetje een speels ontwerp? Dan moet je bij zustermerk Rebelle zijn. Hier vind je badjassen met leuke, opvallende patronen en grote zwart-wit contrasten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een fleecedeken met mouwen . Deze draagbare dekens zijn eigenlijk gewoon supergrote capuchontruien die gemaakt zijn van fleece en sherpa. We hebben ze met allerlei schattige en mooie patronen.

Saunabadjas kopen

Ik noemde al eerder dat fleece badjassen niet ideaal zijn om te dragen in de sauna. Ben je op zoek naar een goede saunabadjas ? Dan kun je beter een badjas van katoen nemen. Die hebben we gelukkig ook genoeg in huis! Ons huismerk Badrock maakt bijvoorbeeld een heleboel mooie katoenen badjassen in verschillende kleuren.

Op zoek naar een badjas die er super luxueus uitziet en die ideaal is voor de sauna? Dan is het merk Cawö misschien wat voor jou. Deze badjassen zijn van hoge kwaliteit katoen. Ze hebben vaak rustige kleuren en subtiele patronen, waardoor je je badjas niet snel kwijtraakt, maar ook niet meteen alle aandacht trekt in de spa.

Groetjes!

SAS