We wish you a cozy Christmas

We wish you a cozy Christmas

Kerst kan super gezellig zijn, maar als jij het kerstdiner moet organiseren, dan is het vaak ook een heleboel gedoe. Boodschappen doen, koken, het huis schoonmaken, zorgen dat de tafel netjes gedekt is, cadeautjes, communicatie met alle gasten… nog wat vergeten? Oh ja, je kerstoutfit. Hoe chill zou het zijn om kerst lekker in je badjas te vieren?

Donkerblauwe fleecebadjas met rits - sterrenprint

  1. Donkerblauwe fleecebadjas met rits - sterrenprint
    Donkerblauwe fleecebadjas met rits - sterrenprint
    € 59,99

Lekker relaxen na al je harde werk

Goed, ik begrijp dat dit niet voor iedereen is. Juist de mensen die het leuk vinden om feestjes te organiseren en hun huis mooi te maken, vinden het vaak ook leuk om er zelf mooi uit te zien. Toch denk ik dat het voor veel mensen echt een uitkomst kan zijn, als je naast het organiseren van alle andere dingen niet meer hoeft na te denken over je kleding. Trouwens, een mooie  badjas ziet er best fancy uit!

Ik zou voor het kerstdiner kiezen voor een  badjas met rits in een donkere kleur. Die rits is handig als je je armen veel beweegt. Een badjas met ceintuur kan na een tijdje open vallen en dat is niet zo charmant tijdens een diner, haha. De donkere kleur ziet er kerst-achtig uit, maar is ook gewoon praktisch. Als je wat saus op je badjas laat vallen, heb je niet zo’n opvallende vlek.

Donkerblauwe fleece damesbadjas ritssluiting

Combineer je badjas

Vind je het idee van een badjas tijdens kerst goed klinken, maar wil je er ook graag glamorous bij lopen? Dan kun je je badjas natuurlijk combineren met mooie schoenen, sierraden, of netjes opgestoken haar. Een dikke panty, of voor heren een comfortabele nette broek, is misschien ook wel prettig om te dragen. Zo hoef je zeker als man wat minder na te denken over je houding.

Oké, ik moet eerlijk zijn: er is één damesbadjas die ik de hele tijd voor me zie als ik denk aan een badjas voor kerst: de donkerblauwe  fleece badjas met rits van Pastunette . Deze badjas heeft een prachtige kleur en een mooi model. Als je deze combineert met nette schoenen, mooie make up en een kerst-kapsel, denk ik dat je gasten niet eens doorhebben dat je een badjas draagt, haha.

Little Wild Thing / kinder badjas

  1. Little Wild Thing / kinder badjas
    Cadeau TIP!
    Little Wild Thing / kinder badjas
    € 29,95

Allemaal in badjassen

Ik heb het nu steeds alleen over de gastvrouw of gastheer die in een badjas kan lopen, maar het kan ook supergezellig zijn als iedereen in een badjas komt. Voordelen: niemand heeft hoge verwachtingen van elkaars outfit of uiterlijk en iedereen zit er comfortabel bij. Nadeel? Ik kan me voorstellen dat iedereen wel familieleden, of vrienden-van-vrienden heeft waarbij ze zich niet helemaal chill voelen in een badjas.

Ik denk dat kerstmis in een badjas op die manier dan ook geschikter is als je het alleen viert met family of vrienden waar je echt close mee bent. Misschien is het een leuk idee voor een kerstontbijt, in plaats van een kerstdiner. Dan kan iedereen nog lekker rustig wakker worden en in hun ochtendjas ontbijten. Het voorkomt een rij bij de badkamer, haha.

Damesbadjas rits olijfgroen - fleece

Lekker warm

Oké, er is een ander voordeel aan  badjassen dat ik nog niet genoemd heb. Kerst is traditioneel een tijd van gezelligheid en warmte binnen, terwijl het buiten koud is… maar let’s face it: warmte binnen is best duur nu. Veel mensen zetten de verwarming een graadje lager, of het nu voor de gasrekening is, of voor het milieu. Een kerstdiner of -ontbijt in badjas is dus ook gewoon best praktisch.

Het is niet voor niets dat fleece nu super populair is. Fleece houdt heel veel warmte vast, dus een badjas van fleece is het ideale kledingstuk om te dragen in de ochtend, of als groot vest over andere kleding heen. Een badjas is net wat praktischer dan een fleecedeken – zeker tijdens het eten – vanwege de mouwen.

Zebra badjas / Dames badjas

  1. Zebra badjas
    Zebra badjas / Dames badjas
    € 39,95

Fijne feestdagen!

Wat denk jij? Is kerst in een badjas een goed idee? Of bewaar je je badjas liever voor de paar dagen tussen kerst en oud en nieuw, als alle gasten weer weg zijn en je lekker wat tijd voor jezelf kunt nemen? Hoe dan ook, ik kan een badjas voor de kerstvakantie warm aanbevelen.

Groetjes!

SAS