Welke babybadjas als kraamcadeau?

Welke babybadjas als kraamcadeau?

Als een vriend, familielid of collega een kindje krijgt, is het altijd leuk om een cadeautje te geven. Maar wat is een uniek cadeau waar de nieuwe ouders echt wat aan hebben? Volgens mij is een baby badjas daar echt ideaal voor. Welke babybadjas geef je als kraamcadeau?

Schattige babybadjasjes

Elke keer als ik de babybadjasjes in ons assortiment zie, dan moet ik glimlachen. Ze zijn gewoon zo schattig, puur doordat ze zo klein zijn. We hebben baby badjassen in verschillende kleuren in ons assortiment, die geschikt zijn voor kinderen van 0-2 jaar. De meeste van onze babybadjassen zijn van ons huismerk Badrock , waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat je goede kwaliteit mag verwachten.

We hebben badjasjes in drie verschillende soorten: een effenkleurige badstof badjas , een pastelkleurige badstof badjas met een witte afwerking of een baby badjas van mousseline. Alle drie zijn ze natuurlijk geschikt en veilig voor baby’s. Het is vooral een kwestie van smaak. Welke badjas jij en de nieuwe ouders het leukste vinden.

De schattigste baby badjassen om als kraamcadeau te geven
  1. Katoenen kinderbadjas mousseline – capuchon – 6 kleuren
    Katoenen kinderbadjas mousseline – capuchon – 6 kleuren
    € 24,50
  2. Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    incl. slabber
    Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    € 29,50
  3. Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
    incl. slabber
    Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
    € 24,95
  4. Baby badjas zand met capuchon – badstof katoen
    incl. slabber
    Baby badjas zand met capuchon – badstof katoen
    € 24,95
  5. Baby badjas groen met capuchon – badstof katoen
    incl. slabber
    Baby badjas groen met capuchon – badstof katoen
    € 24,95
  6. Baby badjas blauw met capuchon – badstof katoen
    incl. slabber
    Baby badjas blauw/grijs met capuchon – badstof katoen
    € 24,95

6 producten(en)

Handig om te hebben

Maar heb je echt een baby badjas nodig? Nou, het kan op heel veel momenten handig zijn om er eentje in huis te hebben. Zo kun je de baby na het badderen een badjasje aan geven zodat hij of zij rustig op kan drogen. Een badjas kan over een pyjama heen aangetrokken worden voordat het tijd is voor bed, of kan voor extra warmte gedragen worden.

Onze badjasjes passen over de meeste andere kleren heen en zijn goed te wassen in de wasmachine. Daarom raad ik babybadjasjes ook altijd aan voor kinderen die beginnen met vast voedsel eten, haha. Bij de pastelkleurige badjasjes krijg je een bijpassend slabbetje. Zo is de hele baby bedekt in kleding die vies mag worden. Dat is een prettig idee als je zo’n knuistje met een plastic lepeltje richting het potje babyvoeding ziet gaan, haha.

Welke kleur kies je?

Als je een babybadjas kiest als kraamcadeautje, dan moet je natuurlijk wel weten welke kleur je moet hebben. Soms hebben de jonge ouders een duidelijk kleurenschema dat ze aan willen houden. Dat maakt het gemakkelijker om te kiezen. Wij hebben badjasjes in het roze en blauw (klassiek) maar ook in het wit, groen en in een paar aardse tonen. Of de nieuwe ouders dus houden van knalkleuren, of hun huis liever wat rustiger houden, wij hebben een badjas die erbij past.

Als je echt geen idee hebt wat de ouders leuk vinden – bijvoorbeeld omdat het cadeau voor een collega of familielid is waar je niet zo close mee bent – dan is een witte baby badjas altijd een veilige keuze. Wit is de meest klassieke badjaskleur en kan zowel bij jongens als bij meisjes leuk staan. Wit is wel wat minder geschikt om als full-body slabbetje te dienen, omdat je vlekken goed ziet, haha.

Welke maat is geschikt?

Wij verkopen onze babybadjasjes in twee maten: een die geschikt is voor kinderen van 0-1 en eentje voor kinderen van 1-2. Als je een cadeautje zoekt voor een kraammand, zou ik altijd de kleinere maat van de twee nemen. Baby’s groeien wel snel, dus als je een badjas op de groei wilt kopen, dan kun je ook de grotere maat nemen. De ouders kunnen die waarschijnlijk wel pas na een jaar gebruiken, maar dat vindt niet iedereen erg.

Een kind van 1-2 jaar begint vaak al te lopen en is wat zelfstandiger. Daardoor heeft hij of zij misschien wat meer badjasmomentjes. In die zin kan het een goed idee zijn om juist een wat groter badjasje te kopen, waar het kindje langzaam in kan groeien.

Babybadjas met naam

Om het cadeautje extra persoonlijk te maken, kun je erop laten borduren. Een badjas met de naam van de kleine zal door elke ouder gewaardeerd worden. In plaats van de naam kun je ook kiezen om de geboortedatum van het kindje te laten borduren. Is allebei ook mogelijk? Jazeker, want we borduren op de borst en op de rug van onze babybadjassen.

Een baby badjas met naam is superleuk voor de ouders om te krijgen en ook leuk om later nog te bewaren. Het is altijd grappig als kinderen hun eigen babyspullen terugzien en zich afvragen hoe ze ooit klein genoeg zijn geweest om daarin te passen. Het nadeel van een gepersonaliseerde badjas is dat hij niet gemakkelijk doorgegeven kan worden. Als de ouders oude kleding het liefst weggeven aan iemand die er meer aan heeft, dan is het misschien beter om geen borduring op de badjas te laten maken.

Matchende badjas voor mama

Na de geboorte ligt de focus meestal 100% op de baby, maar laten we niet vergeten dat de ouders ook een zware tijd hebben. De moeder is waarschijnlijk fysiek uitgeput door alles wat haar lichaam heeft moeten doorstaan en emotioneel is een zwangerschap en geboorte ook een rollercoaster. Als je dus een wat groter budget hebt voor je cadeautje, is het een super leuk idee om ook voor de moeder een matchende badjas te halen. Zo heeft zij ook een kledingstuk om even in te ontspannen, voor zover ze daar tijd voor heeft.

Badjassen zijn trouwens ideaal om borstvoeding in te geven, want je kunt de twee kanten van de jas gemakkelijk opzij doen. Heel chill om te dragen als je ’s nachts de baby moet voeden en het niet koud wilt krijgen!

Groetjes!

SAS